Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Pemilik Saffira

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Pemilik Saffira

Post  wan on Sat Jul 03, 2010 5:05 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera dari saya,

Terlebih dahulu biar saya perkenalkan diri sebagai Nurus atau Wan (nama ni ramai sangat orang pakai). Insya'allah saya lihat di sini agak aman dah kejiranan agak bagus. Aktiviti surau juga amat bagus... saya terpanggil untuk membeli rumah di sini ketika di perkenalkan oleh Ustaz Basha (Ahli AJK Surau BPK). Senang-senang nanti, boleh laa bertemu sesama kejiranan supaya menjadi lebih erat dan muafakat. Rumah saya nanti pun dah jadi 1malaysia punya sebab baris jiran di hadapan adalah Cina, sebelah kiri saya adalah melayu dan di kanan saya adalah india. betul2 1 malaysia kan.. ekekke.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Pemilik Saffira

Post  nadzmi on Mon Jul 19, 2010 2:46 pm

Assalamualaikum,

Saya Nadzmi, bakal pemilik saffirra.. selamat berkenalan dan berjiran..

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Tue Jul 20, 2010 4:14 pm

assalamualaikum

saffira bila dijangka dapat kunci ye? saya punya savanna CF pun tak dpt lagi...
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

kunci

Post  nadzmi on Wed Jul 21, 2010 10:07 am

semalam pi byr quit rent, depa kat bulan 8 boleh dpt...

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Jul 21, 2010 2:19 pm

Mula-mula kata awal bulan 7. Lepas tu kata hujung bulan 7. Dari beberapa pertanyaan kat developer :
- cash buyer : boleh dapat on the spot kunci bila dah dapat sijil duduk (cf)
- bank swasta : dalam lingkungan 2 minggu. bergantung bank. Ini kerana developer akan menunggu bank anda buat pembayaran terakhir iaitu sebanyak 20%.
- bank kerajaan : dalam lingkungan sebulan. So kalau tgk orang2 yang terakhir amik kunci tu, maknanya loan gomen laa. Smile

Untuk savanna dan saffira sama je dapat kunci sebab diaorang launch sama. Rasanya pemilik saffira dan savanna beruntung sebab dapat membeli rumah dengan harga bawah 300k. Rumah yang tgh develop tu, sekarang dah harga 358k dan harga final maybe 378k. Sebab apa naik harga, developer kata sebab demand. Orang USJ banyak cari rumah area bandar puteri. Untuk savanna dan saffira naik harga sebab kos barang. So rasa bersyukur laa jugak.

Nadzmi dan daria79 dok rumah nombor berapa? Saya punya rumah No. 103 (dekat dengan kelapa sawit n mengadap rumah savanna).
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Wed Jul 21, 2010 2:55 pm

haaaaa...maknanya saya dpt lama lagi la coz loan gomen. ceh! dah la dah habis bayar penuh plak tu....

itu laa....cuma lamanya nak dpt masuk umah ni. dulu masa beli, sales ppl kata april 2010. nak jual, rasa sayang plak sebab keluasan rumah tu susah nak cari kat tempat lain kan?

hehe saya tak pasti rumah no brapa tp umah saya mengadap umah Saffron. blok kedua sebelum kelapa sawit tu....
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  nadzmi on Wed Jul 21, 2010 2:57 pm

wan wrote:Mula-mula kata awal bulan 7. Lepas tu kata hujung bulan 7. Dari beberapa pertanyaan kat developer :
- cash buyer : boleh dapat on the spot kunci bila dah dapat sijil duduk (cf)
- bank swasta : dalam lingkungan 2 minggu. bergantung bank. Ini kerana developer akan menunggu bank anda buat pembayaran terakhir iaitu sebanyak 20%.
- bank kerajaan : dalam lingkungan sebulan. So kalau tgk orang2 yang terakhir amik kunci tu, maknanya loan gomen laa. Smile

Untuk savanna dan saffira sama je dapat kunci sebab diaorang launch sama. Rasanya pemilik saffira dan savanna beruntung sebab dapat membeli rumah dengan harga bawah 300k. Rumah yang tgh develop tu, sekarang dah harga 358k dan harga final maybe 378k. Sebab apa naik harga, developer kata sebab demand. Orang USJ banyak cari rumah area bandar puteri. Untuk savanna dan saffira naik harga sebab kos barang. So rasa bersyukur laa jugak.

Nadzmi dan daria79 dok rumah nombor berapa? Saya punya rumah No. 103 (dekat dengan kelapa sawit n mengadap rumah savanna).


wan, 103 tu no. rumah ke nombor lot?

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Jul 21, 2010 3:37 pm

Tu nombor rumah. No lot lupa laa pulak.. hehe.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

me saffira owner too

Post  aimi on Tue Jul 27, 2010 6:27 pm

emm so bila agaknya saffira bole dpt kunci? x lama lg nk puasa.. mmg cnfrm la lps raya. Anyway saya pn beli saffira, last time byr quit rental diaorg ckp by end of july dh bole dpt kunci... x tau la bole caya ke x. scratch

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Jul 28, 2010 9:33 am

aimi wrote:emm so bila agaknya saffira bole dpt kunci? x lama lg nk puasa.. mmg cnfrm la lps raya. Anyway saya pn beli saffira, last time byr quit rental diaorg ckp by end of july dh bole dpt kunci... x tau la bole caya ke x. scratch

rasanya bulan 8 kot. Tapi ok laa jugak, time puasa tu buat2 grill ka, pasang lampu ka, pasang itu ini.. lepas raya trus move in ja. tak gitu..
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Fri Jul 30, 2010 5:45 pm

ok gak bole wat house warming n open house skali..

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Aug 03, 2010 2:14 pm

akum,

saya owner savanna, hopefully bulan 8 ni boleh la dapat CF dan kunci. Lama betul rasanyer penantian. tak sabar nak duduk rumah sendiri...

Kalau sesiapa kat sini yang ada latest info on CF tolongla update yer....


kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Aug 03, 2010 8:46 pm

Guys,

Sesiapa yang boleh recommend contractor utk buat renovation, grill, Plaster ceiling, kitchen cabinet and table top... i nampak kat BPK tu ada regular contractor yang selalu pusing pusing kat situ... price dia ok tak?

any one can share?


kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Tue Aug 10, 2010 11:38 am

hi kimi...

saya pun owner savanna, tapi takde cerita pun mengenai CF dari developer. lama sgt dah ni...ingatkan leh la buat renovation sket2 masa puasa kan?

saya nak gi perfect livin' exhibition kat pwtc this weekend...cuba compare prices kat sana
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Wed Aug 11, 2010 2:03 pm

hye all

any latest news? ade sape2 pg melawat kawasan x?

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Wed Aug 11, 2010 3:53 pm

Aimi,

Last week i ada visit, tapi still sama. Meter paip belum pasang lagi.. tak tahu lah bila dapat CF mungkin lepas raya kot.

Crying or Very sad

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Aug 11, 2010 4:58 pm

A'a. Rasanya lambat lagi sebab semalam tanya bank. Developer belum claim 20% tu lagi. Tapi ada tenant2 rumah terdahulu hadapi masalah yang sama tapi diaorang sue masuk mahkamah. Sorang dapat rm 6000 sebab developer lambat deliver walhal kalau kita lambat bayar, ada je diaorang charge.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Wed Aug 11, 2010 10:19 pm

Wan,

Last time Mariel dan Elsa pun tunggu 3 bulan baru dapat CF dan kunci. mungkin Savanna and Saffira pun kena tunggu 3 bulan. By the way dalam S&P ada cakap tak pasal claim claim ni...?

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Wed Aug 11, 2010 10:27 pm

Wan,

Kat BPK tu ada tak nursery dan sekolah tadika yg bagus? tahun depan anak saya dah kena hantar tadika.

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Thu Aug 12, 2010 8:54 am

kimi wrote:Wan,

Last time Mariel dan Elsa pun tunggu 3 bulan baru dapat CF dan kunci. mungkin Savanna and Saffira pun kena tunggu 3 bulan. By the way dalam S&P ada cakap tak pasal claim claim ni...?

Xsure lak. Tapi yg ni kene sepakat baru boleh nak saman menyaman ni. Kira macam bayar sikit sorang laa untuk lawyer.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Thu Aug 12, 2010 8:58 am

kimi wrote:Wan,

Kat BPK tu ada tak nursery dan sekolah tadika yg bagus? tahun depan anak saya dah kena hantar tadika.

Nak kata bagus tu, tak tahu lagi laa sbb mostly kena tgk kapasiti penjaga per budak. Tgk laa camner lak penjaga. Ada sesetengah tempat tu, dier bagi ubat tido supaya budak tido je. Tapi boleh tanya member yg dok lama kat sana. Maybe dier lebih tahu. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Thu Aug 12, 2010 11:47 am

Oo yer ker wan, bagi ubat tido.... giler bahaya tu...

Eh Wan ni beli Savana ker Saffira?. dah book contractor ker? utk kerja kerja pasang grill, kabinet dan sebagainyer. Ada masalah tak kalau bawak masuk contractor luar masuk kat situ?

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Thu Aug 12, 2010 2:40 pm

kimi wrote:Oo yer ker wan, bagi ubat tido.... giler bahaya tu...

Eh Wan ni beli Savana ker Saffira?. dah book contractor ker? utk kerja kerja pasang grill, kabinet dan sebagainyer. Ada masalah tak kalau bawak masuk contractor luar masuk kat situ?

A'a. Macam2 kes pasal antar kat taska ni. Kena pilih yg kita rasa puas hati n selamat je laa. Buat masa skrg saya suruh wife jaga je baby sebab nak survey dulu taska yang ada kat sana. Kalau boleh, cari laa pejaga yang jaga 3-4 orang budak je.

Saya saffira, tetapi rumah yang mengadap savanna. Buat masa skrg, suruh abang je pasang grill.. untuk kitchen kabinet tak decide lagi suruh abg buat sbb nak buat design sendiri n barang2 apa yg nak diletak pada kitchen kabinet. Bole bawak masuk, takde masalah tapi kena dapat kunci dulu laa. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Thu Aug 12, 2010 5:44 pm

Wan maksud saya kat situ kan ada regular contractor yg pusing pusing cari customer... takder masalah ker kita bawak outside contractor buat kerja kat area tu...

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Aug 13, 2010 9:38 am

kimi wrote:Wan maksud saya kat situ kan ada regular contractor yg pusing pusing cari customer... takder masalah ker kita bawak outside contractor buat kerja kat area tu...

Eh, kenapa takleh lak. Mesti laa bole. Sama je.. yg contractor pusing2 ni, kena jaga2 skit. ada yang indah dari rupa. Kalau ada contractor sendiri, lagi bagus, Dapat kunci baru leh start renovate apa2. Hmm.. lambat tul rasanya.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum