Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Pemilik Saffira

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Sep 07, 2010 11:11 am

insya'allah. Cuma satu laa, abg punya katalog dier buang mana ntah. Macam wan tgk kat internet n bgtau kat dier design yang nak.. macam besi camtu n camni. Pastu lukis kat dier... Kalau awak nak, nanti dier tolong lukis laa untuk final punya. Razz
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Tue Sep 07, 2010 11:16 am

wan wrote:insya'allah. Cuma satu laa, abg punya katalog dier buang mana ntah. Macam wan tgk kat internet n bgtau kat dier design yang nak.. macam besi camtu n camni. Pastu lukis kat dier... Kalau awak nak, nanti dier tolong lukis laa untuk final punya. Razz

haa lepas raya tu ok kot...sbb saya pun dpt kunci 17 hb. nanti kongsi ek? Very Happy
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Tue Sep 07, 2010 11:17 am

wan wrote:waa.. meriah betul. Sampai dah page 9. Tapi harap2 lepas dapat rumah pun, meriah jugak laa nanti. Very Happy

i-Allah meriah..jgn sombong2.. Smile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Tue Sep 07, 2010 11:19 am

daria79 wrote:
elina wrote:daria, actually sy sign 10/7/2008..dlm s&p tulis tarikh siap rmh 24 bulan dr tarikh kite sign sign s&p.. jadinya 10/8/2010 baru sy dpt cf..so rmh siap lewat sebulan... jd sy dpt LAD tu utk sebln... mana yg sign s&p bln june 2008 lagi untung sbb dia dpt LAD utk 2 bln lewat... mcm kes daria ni x boleh claim LAD sbb rmh siap dlm jangka masa kurang dr 24 bulan....

sy tahu bende2 ni semua sbb sy keje dlm bidang construction...tu yg tahu sedikit sebanyak psl hal2 ni semua klu x tah tahu pun..mcm daria jgk Smile sbb sy tahu t yg sy baca s&p tuh...

haha patut la....dah check jugak s&p malam tadi, mmg takle claim pun sebab kurang 24 bulan. but thanks again for the information Smile u jalan apa? i keronsang 7

ok sama2..rmh sy pun dekat jalan kerongsang 7 Smile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Sep 07, 2010 11:21 am

wan tahu jalan keronsang je. Yang tahu berhadapan dengan savanna dan rumah tu berapa dekat dengan tanah kosong bukan main road.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Tue Sep 07, 2010 11:24 am

Camner nk contact? Design actually pd kami jatuh no 2, yg penting safety features nye... kalo cantik2 tp senang nak bukak pn dh x berfungsi sbg grill la...

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Sep 07, 2010 12:08 pm

boleh call no wan. 012-9175796. Betul.. itu features grill sebenarnya tapi banyak orang terkabur bila tgk yang cantik atau terlampau murah.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Pengalaman Amik KUnci

Post  nadzmi on Tue Sep 14, 2010 10:34 am

Salam,

Semalam ambil kunci dr developer, tp bukan dengan shamsiah, cuma ada chinese lady kat situ. Lepas bayar those penalties dan other charges an Indian lady (kalau tak silap namanya Maha) ada bagi 3 set kunci (23 pcs). Serah DB, few water taps, sinki punye pili ngan black colour electric fuse (not sure betul tak terms ni).

That Indian lady mention kalau nak pasang benda2 tu cuma pada Jumaat atau Sabtu sahaja. Itupun kena buat appointment lagi. Sabtu ni (18 Sept) pagi dah penuh, cuma tinggal petang je. Saya tanya dia kenapa tak pasang terus sebab nak buat appointment for key collection kena 4 days before, apa yang dibuat untuk 4 hari tu. Dia replied, takut kena curi. OK fine... (Dalam hati: byk betuk birokrasi IOI nih. ingatkan top developer semua things jd smooth....)

LEpas tu ada customer service (a chinese lady) mention pasal form need to be filled up, lepas tu ada kasi gift payung. Dah selesai kat opis, pegi ke rumah. An Indian guy dah stand by. Dia akan inspect those light/fan/socket/etc. points dan akan tick dlm form. Lepas tu kena tandatangan. Ada tanya tentang few defects, dia suh complaint kat opis.

G opis balik, tanya prosedur complaint. Dia kata kena buat APPOINTMENT dgn Ms. Cheah. (Dlm hati: appointment lagi). Dia ada mention suh amik gambar mana2 yg defect dan print out. Berbulu betul... Lepas tu trus balik rumah.. hati dah panas.. kang tak pasal2 ada orang kena marah.. huhu... wife pujuk suh bersabar. (to be continued)

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

kunci saffira

Post  wanmfazli on Wed Sep 15, 2010 5:57 pm

salam semua bakal2 jiran,

next week 24hb dah set appointment amik kunci saffira....

hopefully semuanya berjalan ngan lancar.....

insyaAllah akhir okt / awal nov dah boleh pindah masuk.......

wanmfazli

Posts : 6
Join date : 2010-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Sep 17, 2010 10:10 am

nadzmi wrote:Salam,

Semalam ambil kunci dr developer, tp bukan dengan shamsiah, cuma ada chinese lady kat situ. Lepas bayar those penalties dan other charges an Indian lady (kalau tak silap namanya Maha) ada bagi 3 set kunci (23 pcs). Serah DB, few water taps, sinki punye pili ngan black colour electric fuse (not sure betul tak terms ni).

That Indian lady mention kalau nak pasang benda2 tu cuma pada Jumaat atau Sabtu sahaja. Itupun kena buat appointment lagi. Sabtu ni (18 Sept) pagi dah penuh, cuma tinggal petang je. Saya tanya dia kenapa tak pasang terus sebab nak buat appointment for key collection kena 4 days before, apa yang dibuat untuk 4 hari tu. Dia replied, takut kena curi. OK fine... (Dalam hati: byk betuk birokrasi IOI nih. ingatkan top developer semua things jd smooth....)

LEpas tu ada customer service (a chinese lady) mention pasal form need to be filled up, lepas tu ada kasi gift payung. Dah selesai kat opis, pegi ke rumah. An Indian guy dah stand by. Dia akan inspect those light/fan/socket/etc. points dan akan tick dlm form. Lepas tu kena tandatangan. Ada tanya tentang few defects, dia suh complaint kat opis.

G opis balik, tanya prosedur complaint. Dia kata kena buat APPOINTMENT dgn Ms. Cheah. (Dlm hati: appointment lagi). Dia ada mention suh amik gambar mana2 yg defect dan print out. Berbulu betul... Lepas tu trus balik rumah.. hati dah panas.. kang tak pasal2 ada orang kena marah.. huhu... wife pujuk suh bersabar. (to be continued)

Sabar nadzmi. Kalau nak kira memang leceh skit laa kena appoinment itu ini. Ada betul jugak laa takut barang2 kene curi. Yang defect tu, mmg ada gak tak puas hati skit especially ceiling. Banyak yang pasang tak kemas atau chip.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Mon Sep 20, 2010 9:24 am

selamat hari raya semua...

saya pun dah amik kunci hari jumaat lepas (17hb). gi tgk umah ngan inspector umah tu....kira ok jugakla umah tu cuma ada leaking and ceiling pecah. mmg betul lepas tu contractor berkerumun nak dpt bisnes. so saya amik pakej ngan top fellowship yg banner kuning tu. ada sapa2 lagi tak yg amik pakej dari dia?

bila dtg balik ari sabtu petang.....contractor tu dah siap pasang plaster siling kat master bedroom dan ruang tamu. mak ai! giler efficient diaorg ni. tp grille boleh pasang 2hb je.
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Sep 20, 2010 9:41 am

Ooo.. contractor tu. Saya dok mintak contractor bagi quotation sebelum final decision. Abang saya tak leh nak handle lagi untuk buat grill sbb ada project dengan toyota. Minggu depan dah start nak amik aa. So far ni laa quotation dari salah satu contractor :
1. Full House with Detail Wrought Iron : Rm 5700
2. LGround with Detail Wrought Iron + Upper Level with Metal : Rm 4700
3. Full House with Simple Wrought Iron : Rm 4100

Plaster Siling kat Master Bedroom dan Living Hall tu berapa Daria buat?
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Mon Sep 20, 2010 9:56 am

oh wan amik wrought iron ye? saya buat yg simple je...ni breakdown quotation dia:

- kitchen cabinet L-shape: rm9800 termasuk tall unit. tapi cooker hood, hob, sink and tap beli sendiri. design tak keluar lagi so kena tgk dulu macamana. CLS Kitchen quote rm9,090 tp termasuk tall unit, sinki, tap dan granite top.

- full house grill: rm2400. ni jenis yg biasa je....tak suka wrought iron.

- plaster siling hall & kitchen: rm3800 termasuk wiring. downlights suma beli sendiri

- plaster siling master bedroom: rm1800

- bilik tingkat bawah (wiring fan, wall lights, tempat letak washing machine dan piping): rm450


avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  nadzmi on Mon Sep 20, 2010 10:27 am

wan wrote:Ooo.. contractor tu. Saya dok mintak contractor bagi quotation sebelum final decision. Abang saya tak leh nak handle lagi untuk buat grill sbb ada project dengan toyota. Minggu depan dah start nak amik aa. So far ni laa quotation dari salah satu contractor :
1. Full House with Detail Wrought Iron : Rm 5700
2. LGround with Detail Wrought Iron + Upper Level with Metal : Rm 4700
3. Full House with Simple Wrought Iron : Rm 4100

Plaster Siling kat Master Bedroom dan Living Hall tu berapa Daria buat?

salam,

wan, apa beza detail ngan simple wrugh iron?

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Sep 20, 2010 10:39 am

Yang detail tu macam kalau tgk grill tu tak nampak kosong (patern yang banyak curve dan bunga). Kalau simple tu, yang selalu tgk just frame n bunga sikit2.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Mon Sep 20, 2010 11:25 am

ic, so yg mana yg lebih bagus in term of safety? Question

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Sep 20, 2010 11:32 am

Kalau untuk design, better buat yang pencuri tgk pun.. malas dier nak bukak. hehehe.. Simple2 sangat pun bahaya gak, tapi kalau boleh untuk pad lock, letak sebelah dalam.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Mon Sep 20, 2010 2:59 pm

emm ade sape2 lg yg dh dapat qoutation share2 la kt sini...

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Mon Sep 20, 2010 7:47 pm

akum semua,

saya pun buat grill biasa jer coraknyer kotak2...

tapi saya suruh contractor pakai besi tebal 1.2mm utk semua bahagian... biar safety sikit...

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Sep 21, 2010 9:47 am

kimi wrote:akum semua,

saya pun buat grill biasa jer coraknyer kotak2...

tapi saya suruh contractor pakai besi tebal 1.2mm utk semua bahagian... biar safety sikit...

kimi, rumah ngko ke yang grill dah siap n tinted hijau tu? Itu laa rumah savanna yg pertama nampak dah siap grill.. Razz
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Sep 21, 2010 1:07 pm

Wan,

Bukan la.. saya punyer grill belum siap lagi.. rumah saya no 43 jalan kerongsang 7..

menghadap Saffron.

Wan bila budget nak pindah?


kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Sep 21, 2010 1:10 pm

Insya'allah dalam hujung bulan 10 atau awal bulan 11. Kalau semua ikut perancangan laa.. Smile Hari ni baru nak antar report defect yang pertama, nanti2 nak check yang tile hollow lak. Tak sempat nak ketuk 1 per 1. Hehe. Budget nak masuk bila kimi?
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Sep 21, 2010 10:38 pm

Wan,

Saya mungkin tengah atau hujung bulan 10.. tapi itu pun kalau boleh siap awal la contractor tu...



kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Sep 24, 2010 3:55 pm

kimi wrote:Wan,

Bukan la.. saya punyer grill belum siap lagi.. rumah saya no 43 jalan kerongsang 7..

menghadap Saffron.

Wan bila budget nak pindah?


kimi...kita berjiran tp saya umah 71. banyak defect tak umah?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Fri Sep 24, 2010 7:58 pm

defect boleh tahan, tiles dinding byk crack especially kat area dapur, toilet master bed room, defect yg terbaru pelampung dalam mangkuk toilet patah.. air utk flush toilet master bed room tak kuat.


ada lagi yang nak kena check... insyallah esok baru nak sambung check.


kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum