Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Pemilik Saffira

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Fri Oct 01, 2010 5:09 pm

daria79 wrote:elina...ni kontraktor top fellowship tu yg cadangkan. letak washing machine kat bilik belakang (betul2 bawah tingkap). nanti dia akan buat piping sekali (kalau tak salah dia cakap nanti dia tanam...tanam apa x sure hehe)...so tak kacau la piping dari toilet tu.

oo top fellowship ada buat yer... sy cdg pun mcm nk letak washing machine tu kt situ jgk tp mcm dekat sgt dgn jiran pulak...Smile brp dia charge buat piping tu shj..rasanya dia nk tanam paip tu kot...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Oct 01, 2010 5:13 pm

elina wrote:
daria79 wrote:elina...ni kontraktor top fellowship tu yg cadangkan. letak washing machine kat bilik belakang (betul2 bawah tingkap). nanti dia akan buat piping sekali (kalau tak salah dia cakap nanti dia tanam...tanam apa x sure hehe)...so tak kacau la piping dari toilet tu.

oo top fellowship ada buat yer... sy cdg pun mcm nk letak washing machine tu kt situ jgk tp mcm dekat sgt dgn jiran pulak...Smile brp dia charge buat piping tu shj..rasanya dia nk tanam paip tu kot...

x brapa sure la elina...sbb dia charge we all sekali ngan wiring untuk fan dan 2 wall light points: rm450. why dont u call that guy directly...nama dia james 014-2748500
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Fri Oct 01, 2010 5:18 pm

sbnrnya saya pon buat kit cab dgn dia...kenal si james tu... dh jgk mtk husband tanya dia tp tak tahulah dia dh tanyakn ke belum... igt nk upah org indon jer buat sbb hr ni ada appointment psg paip and repair defect..so tanya pekerja indon tu dia boleh buat ke tidak...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Oct 01, 2010 5:22 pm

elina wrote:sbnrnya saya pon buat kit cab dgn dia...kenal si james tu... dh jgk mtk husband tanya dia tp tak tahulah dia dh tanyakn ke belum... igt nk upah org indon jer buat sbb hr ni ada appointment psg paip and repair defect..so tanya pekerja indon tu dia boleh buat ke tidak...

dia charge u buat kitch cabinet brapa? hehe nak gak survey kan. drawing pun dia x bagi la ni haaa... kalau nak tambah electrical points kat living room tu mahal x?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Fri Oct 01, 2010 5:32 pm

sy ikut design yg dia bg jer...yg ada dlm pakej dia...skrg ni table top semua dh siap...cume cabinet je belom sbb kilang yg buat mungkin dlm 3 mgu cabinet tu siap...u ada hack x tembok pemisah wet/dry kitchen..sy x hack biar je mcm tuh cume dia letak papan sama jennis dgn kabinet... sinki yg kt dry kitchen sy tukar dgn wash basin yg cantik sikit la..konon utk cuci tangan shj..itu sy suruh dia psgkan...free Smile

yg tambah electrical tu sy x buat so sy x tanya

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Oct 01, 2010 5:38 pm

elina wrote:sy ikut design yg dia bg jer...yg ada dlm pakej dia...skrg ni table top semua dh siap...cume cabinet je belom sbb kilang yg buat mungkin dlm 3 mgu cabinet tu siap...u ada hack x tembok pemisah wet/dry kitchen..sy x hack biar je mcm tuh cume dia letak papan sama jennis dgn kabinet... sinki yg kt dry kitchen sy tukar dgn wash basin yg cantik sikit la..konon utk cuci tangan shj..itu sy suruh dia psgkan...free Smile

yg tambah electrical tu sy x buat so sy x tanya

ohhh dah siap ek table top....kaler apa? cantik tak design yg dia tunjuk tu? saya tak hack tembok tu....buat mcm u gak. at least leh letak bar stool kat situ and makan breakfast / borak. saya remove dua2 sink tu sbb nak jadi luas sket dry kitchen tu. memula ingat nak suruh dia buat tall unit, tapi dia suruh beli aksesori sendiri. hmmmm....dah la charge mahal, aksesori nak kena beli sendiri plak tu. ish ish...skrg tak jadi nak buat, james tu bising lak. suka ati i la kan?? Mad
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Oct 01, 2010 5:43 pm

Minggu ni saya nak check yg tukang buat kabinet. Design dah ada cuma nak tanya quotation je. Tgk yg the best price. Smile Tapi partition tgh saya pecahkan sebab nak bagi nampak luas. Abang yang tolong hack dan saya bagi wet area sama tinggi dengan dry area cuma kat wet area pasang heavy duty tiles (tak licin)
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Fri Oct 01, 2010 5:45 pm

ok la not bad... kaler hitam... sblm decide nk buat kitc cab dgn dia sy ada dibawk tunjukn rmh yg buat kit cab tu..sy tgk cantik & kemas la... so skrg u x jadi buat dgn dia.... sy ambik dia pun sbb sy nk siapkn cpt2 rmh tuh..cpt siap cpt pindah..mals dah nk cari2 lain... lg pun opis dia pun kt situ...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Oct 01, 2010 5:47 pm

elina wrote:ok la not bad... kaler hitam... sblm decide nk buat kitc cab dgn dia sy ada dibawk tunjukn rmh yg buat kit cab tu..sy tgk cantik & kemas la... so skrg u x jadi buat dgn dia.... sy ambik dia pun sbb sy nk siapkn cpt2 rmh tuh..cpt siap cpt pindah..mals dah nk cari2 lain... lg pun opis dia pun kt situ...

jadi buat ngan dia...cuma x jadi nak buat tall unit tu je. ha ah kan...i pun dah malas nak memikir cari kontraktor lain. dah x sabar nak pindah and kemas umah...haha
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Fri Oct 01, 2010 5:47 pm

wan wrote:Minggu ni saya nak check yg tukang buat kabinet. Design dah ada cuma nak tanya quotation je. Tgk yg the best price. Smile Tapi partition tgh saya pecahkan sebab nak bagi nampak luas. Abang yang tolong hack dan saya bagi wet area sama tinggi dengan dry area cuma kat wet area pasang heavy duty tiles (tak licin)

buat kit cab habis brp tuh? sbb u pecah tembok + tambah tile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Oct 01, 2010 5:59 pm

Kitchen kabinet tak tahu laa sebab sabtu ni baru nak dapat quotation dari kabinet punya orang. Pecah n tambah tiles lebih kurang 600 (tiles beli sendiri). Kire dier amik upah pecah partition, pecah tiles lantai, raise level, tampal tiles dan buang sampah sarap dari tiles n simen tu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  baba_rxz on Mon Oct 04, 2010 10:56 pm

wahh..tngah sakan renovate rumah ye masing-masing ni..nak tanya sket..saye beli callisia..td dapat surat dari ioi..dia mintak deposit air ngan api..dengar citer kita bleh clain balik duit deposit dlu untuk wat bayar deposit tu..btul ker?..

lagi satu..ikut pengalaman korang sumer la..berapa lama ye lepas bayar deposit tu bleh dpat kunci..x sabor dah nak duduk rumah sendiri ni..ikut plan asal ioi dalam bln 2 thn depn dapat kunci..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wanmfazli on Tue Oct 05, 2010 10:46 am

kalau developer tak pernah charge interest, atau credit balance lps charge interest/quit rent/lain2 charge tu still cukup utk bayor deposit letrik/air, so buat masa skrg tak payah bayor, boleh set-off jerr ngan credit balance yg ada tu, cuma kena isi borang jerr register bil air/letrik. kalau nak tau credit balance tu bole gi tanya kat sales office.

umah saya saffira masa mula2 booking dulu developer inform siap/dpt kunci bln 6, tp delay sampai akhir bln 9 (24/09/10) baru dpt kunci. mcm saffira deposit air/letrik saya set-off jerr ngan credit balance, tu pn still ada lg credit balance RM1.7k IOI blm refund lagi.

wanmfazli

Posts : 6
Join date : 2010-09-15

View user profile

Back to top Go down

tangga

Post  aimi on Wed Oct 06, 2010 11:39 am

Salam sume

Nk tanya, korang perasan x yang safira unit, pemegang kt susur tangga tu, besi bwhnya melintang... last visit bwk my 1yr++ baby.. dia dh tunjuk aksi stunt panjat besi tu.. uishh berderau darah i tgk ... ishk2.. xleh jadi ni kene modified that area.. korang ade idea x nk wat camne.. emm mmg kene kuar duit lg la nih... any suggestion anyone?

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Wed Oct 06, 2010 1:33 pm

wan wrote:Suruh pekerja abang yang buatkan. Alang2 dah tambah point untuk dapur n living. Kalau looping dari existing point, dier charge rm 60 je. Kalau sambung ke DB (suis yang banyak2 tu), charge 1++ gak. :p

washing machine tu awk letak kt dlm rmh la yer..ada yg letak kt luar... rasa2nya klu org tu charge 250 utk buat piping utk washing machine tu murah ke mahal... igt nk letak kt luar washing machine tu tp x tnya dia samada include plug point ke tidak...

problem skrg ni lah...x tahu nk letak mana washing machine...dr hr tu x settle2..Sad

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Wed Oct 06, 2010 3:10 pm

elina wrote:
wan wrote:Suruh pekerja abang yang buatkan. Alang2 dah tambah point untuk dapur n living. Kalau looping dari existing point, dier charge rm 60 je. Kalau sambung ke DB (suis yang banyak2 tu), charge 1++ gak. :p

washing machine tu awk letak kt dlm rmh la yer..ada yg letak kt luar... rasa2nya klu org tu charge 250 utk buat piping utk washing machine tu murah ke mahal... igt nk letak kt luar washing machine tu tp x tnya dia samada include plug point ke tidak...

problem skrg ni lah...x tahu nk letak mana washing machine...dr hr tu x settle2..Sad

i letak kat dalam bilik belakang tu....sbb sayang nak letak luar. as for the rate tu...tatau nak cakap mahal ke tak.
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  dilah on Thu Oct 07, 2010 12:33 am

betul tu aimi...memang besar jarak kat situ..anak saya yg umur 5 tahun pun lepas lagi kepalanya..inikan pulak yang 1+....kena buat dinding batu lah kut kat area situ...

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Thu Oct 07, 2010 10:28 am

tu la besar n dia siap leh panjat sampai atas lg... mmg leh gugur jantung ler tgk.. tu yg kene wat something to cover... tp xde idea nk wat cmner.. atau pn bukak besi tu psg besi menegak n rapat2... emm atau psg tempered glass.. tp x confident lak kaca2 nih..eeeemmmm Question Question Question

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Fri Oct 08, 2010 8:10 pm

Aimi,

Tak payah renovate apa2 kat situ.. suggest you all letak alamari perhiasan yang tinggi kat situ... at least tutup la ruang kat tepi tangga tu... just suggestion Very Happy

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Oct 11, 2010 10:06 am

aimi wrote:tu la besar n dia siap leh panjat sampai atas lg... mmg leh gugur jantung ler tgk.. tu yg kene wat something to cover... tp xde idea nk wat cmner.. atau pn bukak besi tu psg besi menegak n rapat2... emm atau psg tempered glass.. tp x confident lak kaca2 nih..eeeemmmm Question Question Question
Kalau taknak letak tempered glas, letak je yang plastik. Ada punya, cari laa yang kaler gelap2 skit. Kalau nak cantik.. potong ikut potongan satu keping untuk satu anak tangga. Kalau orang tgk.. macam tempered glass laa walhal plastik je. Takde laa nak risau n kos pun lagi murah. Very Happy
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  spekei on Mon Oct 11, 2010 1:53 pm

salam semua... Smile

saya pemilik saffira di no. 31, jln kerongsang 6...
ada sesiapa yg tahu...berapa build up area utk unit saffira...???
dah lupa ler...

spekei

Posts : 20
Join date : 2010-10-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Oct 11, 2010 2:00 pm

spekei wrote:salam semua... Smile

saya pemilik saffira di no. 31, jln kerongsang 6...
ada sesiapa yg tahu...berapa build up area utk unit saffira...???
dah lupa ler...

Rasanya dalam 2080 sqt.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  spekei on Mon Oct 11, 2010 3:14 pm

wan wrote:
Rasanya dalam 2080 sqt.
ooo...ok...
bukan apa...sabtu lps amik kunci...supervisor yg buat inspection tu kata unit belakang yg tgh develop tu...harga dah naik...dia kata unit tu...build up dia besar skit dari saffira...

selamat berjiran... Very Happy

spekei

Posts : 20
Join date : 2010-10-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Oct 11, 2010 3:22 pm

Slmt berjiran..

yang tgh develop tu cuma tambah 30 sqt ( 3 kaki x 10 kaki ). Penambahannya kecik je tapi harga mak aih.. rm 340k - rm 350k.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

banjir

Post  southadam on Sun Oct 31, 2010 10:07 pm

abang abang sekalian, pernahkah banjir masuk rumah anda sejak pindah rumah?

saya baru beli satu unit serissa.

southadam

Posts : 6
Join date : 2010-09-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum