Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Pemilik Saffira

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Nov 01, 2010 8:36 am

southadam wrote:abang abang sekalian, pernahkah banjir masuk rumah anda sejak pindah rumah?

saya baru beli satu unit serissa.

Kalau serissa takyah risau pasal banjir sebab mmg takde banjir buat masa skrg. Rasanya kes banjir ni mmg dah takde semenjak longkang di besarkan. Ini lebih kepada saffron, saffira, savanna dan serissa.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  southadam on Mon Nov 01, 2010 10:26 am

relaks je lepas nampak balasan bang Wan. terima kasih.

saya nak tanya lagi apa lagi common problems yang bang hadapi apabila masuk rumah?

crack memang common tapi bagaimana dengan sinking problem?

southadam

Posts : 6
Join date : 2010-09-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Mon Nov 01, 2010 10:41 am

sinking problem ni selalunya jadi kalau tanah tu di tambak dalam jangkamasa yang pendek atau base dier tanah gambut. Tapi rasanya wan tak pernah dengar lagi member2 yang terdahulu (safron unit) mengalami rumah mendap. Kalau rumah2 fasa pertama mmg ada kes2 yang pelik2 skit.

Common defect yang biasa dengar :
- ada saluran tersumbat (maybe ada pekerja pegi buang simen dalam ni)
- siling crack / chip (sebab di paku terlalu rapat dengan tepi siling)
- tiles crack / chip / hollow (kualiti tiles atau cara pemasangan)
- atap genting pecah / chip (cara pemasangan)
- leaking dari bilik air (waterproof tak berfungsi - check bila dapat kunci)
- minor2 crack (ini masalah yang biasa berlaku sebelum simen itu matang - period time 2 tahun)

tips:
- simpan sikit duit untuk buat wayering di dapur (banyak soket yang di kongsi) dan penambahan soket.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wanmfazli on Wed Nov 10, 2010 12:37 pm

salam semua.....

saya pemilik saffira di jln kerongsang 6, dah pun pindah masuk deepavali lepas.....

masalah umah saya, air paip sinki dapur tersangat slow, nak basuh pinggan mangkuk terseksa. rumah tuan/puan2 macamana, sama gak ker..?? paip belakang rumah untuk mesin basuh pun slow jgk, terpaksa basuh pakaian cara manual.........

untuk settle prob ni, perlu tak saya pasang water pump, atau panggil dulu plumber check kot2 ada sumbat. respon anda2 semua sgt2 dihargai......

wanmfazli

Posts : 6
Join date : 2010-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Wed Nov 10, 2010 3:12 pm

wanmfazli wrote:salam semua.....

saya pemilik saffira di jln kerongsang 6, dah pun pindah masuk deepavali lepas.....

masalah umah saya, air paip sinki dapur tersangat slow, nak basuh pinggan mangkuk terseksa. rumah tuan/puan2 macamana, sama gak ker..?? paip belakang rumah untuk mesin basuh pun slow jgk, terpaksa basuh pakaian cara manual.........

untuk settle prob ni, perlu tak saya pasang water pump, atau panggil dulu plumber check kot2 ada sumbat. respon anda2 semua sgt2 dihargai......

sy pemilik savana...setakat ni air kt sinki dapur ok...kuat and xde masalah..better u gi complaint dgn pemaju.nnti dia akn hantar diaonrgnya plumber utk check..klu boleh solve boleh jimat duit psg water pump...Smile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Wed Nov 10, 2010 3:25 pm

elina....u dah masuk? no rumah brapa? mine is 71
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  elina on Wed Nov 10, 2010 3:42 pm

daria79 wrote:elina....u dah masuk? no rumah brapa? mine is 71

hehehe lama dah...rasanya sy org terawal yg pindah kt savana tuh...no rmh u just rotate jer..jadi 17..that my house... Smile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  spekei on Wed Dec 01, 2010 11:32 pm

wanmfazli wrote:salam semua.....

saya pemilik saffira di jln kerongsang 6, dah pun pindah masuk deepavali lepas.....

masalah umah saya, air paip sinki dapur tersangat slow, nak basuh pinggan mangkuk terseksa. rumah tuan/puan2 macamana, sama gak ker..?? paip belakang rumah untuk mesin basuh pun slow jgk, terpaksa basuh pakaian cara manual.........

untuk settle prob ni, perlu tak saya pasang water pump, atau panggil dulu plumber check kot2 ada sumbat. respon anda2 semua sgt2 dihargai......
assalaamu'alaikum...

utk serissa...kat blakang rumah ada paip gak ke...???
ke...tuan tambah paip tu...??? saya ke yg tak perasan...

spekei

Posts : 20
Join date : 2010-10-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum