Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Serissa - Anyone?

View previous topic View next topic Go down

Serissa - Anyone?

Post  Ady on Fri Jul 23, 2010 6:00 pm

Assalamualaikum n hello to all,

Saya salah seorang yg bakal menjadi warga BPK, for the next 2 years, InsyaALLAH. Bought a unit in Serissa. Wondering if anyone has bought the same phase with me as well.

Anyway, salam perkenalan, and harap2 forum ni ceria2 selalu...any contribution would be good untuk hidupkan forum utk kongsi any information dgn warga BPK yang lain or kepada sesiapa yg berminat.

Cheers,
Ady Smile

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Serrisa

Post  wafaaal on Mon Aug 02, 2010 3:44 pm

Salam,

Hi! Serissa future owner here. InsyaAllah Very Happy

Dah pegi tengok rumah contoh? We visit the empty rumah contoh on last Saturday, one day before Eco Green event. The house is big without any furniture.

Regards,
Wafaa & Najib plus Iman

wafaaal

Posts : 1
Join date : 2010-08-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Ady on Mon Aug 02, 2010 4:52 pm

Eh, dh open ke rumah contoh? Awal bulan 7 hari tu ada singgah, tapi tak nampak any indication dah boleh tengok.

Myb belum fully completed (with furnitures etc), tapi kalau dah boleh masuk, menarik juga.


Last edited by Ady on Mon Aug 02, 2010 9:06 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : Add info)

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  serissa100 on Tue Aug 03, 2010 5:19 pm

Hi future neighbours!

Saya pun dah beli Serissa.. hopefully siap as planned.. tak sabar nak pindah sana..
Rumah contoh dah siap ke? Dulu slalu ulang alik nak pergi tengok tapi still under construction.. kalau dah siap nak jugak pergi tengok weekend ni..

--Syida

serissa100

Posts : 3
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Ady on Fri Aug 06, 2010 11:42 am

Maybe rumah contoh tu dah boleh masuk kot. Last week masa pass through the area, nampak ada bendera kecik2 (usually kalau showhouse launch, diorg akan letak colorful decoration tu..) kat rumah corner tu. Myb tak complete fully lagi.

Kalau sempat (or rajin), this week nk drop by.

Syida, u nye lot rumah nombor 100 ke? (assumption dari u nye ID) meaning sebaris dgn rumah contoh tu la kalau tak silap. Or nombor rumah? Dlm agreement tulis nombor lot je. Rasanya hari tu salesman tu ada bgtau nombor rumah...tapi lupa lak.







Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  serissa100 on Wed Aug 11, 2010 10:15 am

hehe nombor rumah biar rahsia dulu Smile tunggu dah siap nanti

btw, dah pergi tgk last Sunday.. mmg dah siap pun show house.. tp yg furnished punya belum lagi.. everything looks ok..
cuma wet kitchen tu mcm tak puas hati skit..
tingkap n pintu cuma ada grill aje.. so exposed from anything yg dtg dr luar (serangga / hujan/ dll)...
hmm nk suruh renovate sendiri lah tu... Sad

serissa100

Posts : 3
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Ady on Wed Aug 11, 2010 11:51 am

Hrm? Blkg tu bergrill? Shocked
Meaning sama design dlm floor plan + rumah contoh (miniature) tu la ek?

Masa sembang dgn salesman (Chua) dulu, dia kata IOI akan tukar design belakang tu, by installing proper wall with window instead of grille.

Maybe nk drop by weekend ni. Get some update/ feedback dari salesman if available.

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  serissa100 on Thu Aug 12, 2010 12:49 am

x perasan pulak dlm miniature tu camne..
maklumlah x pnah beli rumah so tak tgk sgt all the details..

tp yg i tgk, mmg grill aje lah..
rasa tak secure...

serissa100

Posts : 3
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Ady on Sat Aug 14, 2010 9:06 pm

Pagi tadi sempat menjengah ke showhouse @ corner lot tu. Yg intermediate unit sebelah diorg x bg masuk sbb tgh renovate - install furniture & interior decoration. Yg corner tu mmg nampak luas sbb lebar 24" compared dgn intermediate which is 22". Bhgn blkng, mmg bergrilled sama mcm dlm S&P doc.

Singgah sekali ke sales office, but since Chua tu busy layan customer, sempat sambang dgn Azwan jer. Teringin nak tau jiran sebelah sapa. Dr apa yg dia cek, barisan yg sama row dgn rumah contoh tu, as of now, 4 units purchased by bumi and row blkng, 5 units.

Bila tanya ttg grille tu, apa yg Azwan kata, diorg mmg plan nak tukar by having complete wall, tp somehow (either management or local authority) prefer to have grille utk pencahayaan. Kalau x, bhgn tgh tu nnt gelap. So, for those yg prefer to have proper wall....kena renovate sendiri.

And, kalau sesiapa yg perasan, bhgn atas, u all can see one big entrance/ exit utk access tangki air (Cuba dongak bhgn atas tgh kat water tank tu). Perhaps from now dah boleh berkira2 apa yg nk dipasang/ ubah/ install kot.

One more, guard kat showhouse tu kata maybe after raya, rumah showhouse intermediate yg complete dgn furniture tu siap. So, maybe after raya nnt singgah lagi.. Wink

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  wan on Tue Oct 19, 2010 12:09 pm

Salam perkenalan juga. Memang betul rumah serissa belakang bergrill dan tidak mustahil fasa selepas serissa akan di buat tingkap pada bahagian grill tu. Itu konsep rumah IOI. Kalau tengok dari rumah saffron --> saffira /savanna ada sedikit penambahan. Selepas itu savanna/safirra --> serissa ada penambahan jugak (paling ketara tangga saffron/savanna/saffira L shape manakala serissa dan seterusnya U shape. Dapur saffron/savanna/saffira just ada divider untuk split wet n dry dan takde tempat untuk washing machine manakala serissa ke depan dier split wall untuk dry and wet n ada tempat untuk washing machine). Kalau untuk living n dining (saffron/savanna dan saffira lagi besar dari serissa). Serissa cuma tambah 30 sqt dari saffira (15 sqt atas dan 15 sqt bawah).
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Ady on Thu Oct 21, 2010 9:47 pm

As of now, dah 2 kali saya visit rumah contoh tu. Yg intermediate dh dah fully furnished...and saya tertarik dgn konsep yg diorg introduce kt master bedroom (of course, kena renovate sendiri la).

Personally, I'd prefer half wall mcm dapur savanna. Boleh jadikan half wall tu as a mini bar utk separatekan wet n dry kitchen

Awal bulan hari tu sales officer ada call utk dapatkn consent dari pembeli2 serissa utk disubmit ke MPK. Apa yg diorg bgtau, grill blkng tu (one portion) akan ditukar kpd proper window. So, better than a grille. Kalau diorg tukar both portions dr grill kpd tingkap...lagi bagus Very Happy

Haihh...lagi 2 tahun nk tunggu...lama betoi.. Rolling Eyes

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Serissa - Anyone?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum