Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

quotation

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: quotation

Post  Ady on Thu Oct 21, 2010 9:23 pm

Salam...just to share some info. I have a friend yg baru beli rumah subsale (area jalan Sanggul kot..), currently tgh dlm renovation process. She found a lighting shop kt bandar puteri sama baris dgn ambank tu kalau tak silap yg jual downlight bulat rm6 per unit. Yg ada cover rm7. Itu cerita yg I dgr couple weeks ago.

My friend ni a bit calculative and lot of shops dia dah survey. Kt area bukit tinggi tu 2-3 kedai dia survey harga...semuanya above rm10.

One more, dia ada hire one indonesian ni utk renovate rumah dia (car porch/ toilet/ internal wiring etc) which was quoted way cheaper than others (compared to chinese contractor). Unfortunately, kerja x complete but keep on asking money by saying duit x cukup. Ada one time, that fella boleh buat kerja kat rumah lain masa my friend buat spot check sedangkan kerja yg disuruh x siap even my friend dh byr 70% dari total quotation where the work done only 50%, and then, boleh bagi mcm2 excuses. That indonesian named as Herman.

Perhaps, ada yg pernah dgr nama dia....so just take note and judge wisely. Cuma berkongsi cerita.

Najfar...mcm kenal jer Smile

Ady

Posts : 9
Join date : 2010-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  wan on Fri Oct 22, 2010 9:19 am

Kalau nak hire Indonesia, kita kena beli semu barang n bayar upah dier ikut fasa atau hari. Itu je laa.. Tapi better ikut fasa, kalau ikut hari.. dier buat lambat2 lak.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  dilah on Sun Nov 28, 2010 10:17 am

a'kum...najfar...boleh tak share nama dan no tel kontraktor yang renovate rumah...tq.. Smile

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  najfar on Mon Nov 29, 2010 9:04 am

dilah wrote:a'kum...najfar...boleh tak share nama dan no tel kontraktor yang renovate rumah...tq.. Smile

bleh je..check kat private msg.. TQ

najfar

Posts : 16
Join date : 2010-06-04

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  dilah on Mon Nov 29, 2010 10:04 pm

tq najfar...nanti boleh la cuba2 tanya...Smile

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  dilah on Mon Nov 29, 2010 10:12 pm

alamak najfar...sorilah...mesej terpadam..tak sempat nak copy no tel tu..boleh tak send no tel tu semula...sorry ya

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  najfar on Tue Nov 30, 2010 12:07 pm

dilah wrote:alamak najfar...sorilah...mesej terpadam..tak sempat nak copy no tel tu..boleh tak send no tel tu semula...sorry ya

hehehe...no problemo..check again your pm. klau de pe2 pertnyaan or kemusykilan..feel free to pm me.. Smile

najfar

Posts : 16
Join date : 2010-06-04

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  spekei on Mon Feb 14, 2011 8:14 am

najfar wrote:saya dh dpt quotation tuk 1 rumah dr top fellowship. mmg mahal btol dia charge. dia charge total 1 umh 8.5k then ckp blk air sekali dia wat kan free. yg sy tak puas ati harga tu bukan siap cat plaster ceiling tu. mula2 sy mengamuk la gk..ckp kat dia sepatut nyer harga tu include cat plaster ceiling. bila sy ckp cmtu baru laa dia kata dia cat kan sekali tp dinding umh dia tak kan cat kan. dia mmg ckp konpem kotor.

cuma sy just tak puas ati la coz rumah kakak sy pun penah wat plaster ceiling. tp kontraktor tu cermat wat keje. dia xde laa kotorkan sgt dinding umh kita. kontraktor tu just cat yg mana kotor2 je. then sy decide xnk ambik top fellowship tuk wat pc. sy tak puas ati coz contractor tu byk sgt alasan bila sy ckp beam ceiling sy tak nk tutup coz nmpk ceiling rendah. tp dia kata kena tutup laa bla..bla..bla. bukan dia nk ikut ckp customer..kita plak ikut ckp dia..mmg tak puas ati btol. rumah kakak sy ok je tak yah tutup beam.. lawa jugak.

then sy decide nk ambik kontraktor kakak sy. kontraktor tu quot tuk sy :

1. plaster ceiling 800 sq feet (RM2.Cool - sy just wat bahagian bwh hall + dining + dapur + blk bwh =RM2240
2. cornice 130 feet lumpsum = RM650 (bahagian hall n dining sahaja)
3) light points & fitting (downlight jenis kaca yg 4 segi tuh dia belikan siap mentol ) - 44 nos x RM70 = RM3080 (44 nos tu include tingkat atas coz sy letak downlight tp tanpa pc. kontraktr tu bleh wat kan)
4. install fan (8 nos x RM30) = RM280
5. aircond points (3 nos x RM180) = RM540
6. water heater point (3 nos x RM180) = RM540
7. Aircond copper piping & down pipe (5 set x RM320) = RM1600
8. panasonic water pump c/w piping work 1 lot = RM 800
9. touch - up & painting work 1 lot = RM 450

so total dlm 10k laa gak lepas sy tawar2. yg sy puas ati smua brg kontraktor ni beli. sy just beli kipas je tuk dia pasang. lgpun sy dh tau cara keje dia..kemas. sy siap2 wat water heater n aircond point n piping coz supaya kemas la. kontraktor ni hack dinding then dia kan kemaskan blk smua siap cat.

skrang rumah sy tgh btol kan defect. lepas defect setle baru sy suruh kontraktor ni start wat keje.

sekian...(pnjg btol aku tulis...hahahah)
assalaamu'alaikum...

boleh bagi contact no + nama...contaractor ni...
ingat nak pasang kipas+lampu+water heater...errr...klau existing ceiling kat tingkat atas...bleh pasang downlight ke...tanpa plaster ceiling???

kalau sesapa ada contact no contractor lain...boleh le bgtau gak...

tima kasih... Very Happy

spekei

Posts : 20
Join date : 2010-10-11

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  aramaite on Sun May 08, 2011 9:03 am

Salam,

Saya pemilik Lavender 2.Rasanya kunci dapat bulan depan kott...So,nak tanya otai-otai Bandar Puteri,kontraktor mana yang bagus untuk reno. Saya takla nak buat reno gila2...just biasa2...macm
PC,grill,wayering,KC..

semalam ada gak pegi jenguk2 kat maple...tengah belek2...kontraktor top fellowship datang (macam gagak diaorang ni...ada territory...heheheh..bisnes..),pastu bagi flyer...package untuk reno...lavender house...

Saya selalu tengok2 forum kat sini...dan buat survey,biasanya first quote not always the best quote.
So,nak tanyala apa pandangan otai2 tentang top fellowship ni...ok ke,kelentong ke,boleh kaotim ke...
atau kalau ada tempat lain (kontraktor) yang boleh sy buat rujukan...tolong bagi...

Pastu...since ini first time nak pindah ke Bandar Puteri,ada apa2 yang patut sy tau...sebab selama ni tengok macam ok je....

Aramaite

aramaite

Posts : 3
Join date : 2010-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: quotation

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum