Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Ceiling fan

View previous topic View next topic Go down

Ceiling fan

Post  daria79 on Tue Oct 12, 2010 2:29 pm

ada sesapa yg guna kipas Deka? saya dah beli panasonic bayu 5 untuk living room dan Euro Uno untuk master bedroom dan dapur. ingatkan yang lain tu nak pakai 3-blade je. tp bila pikir-pikir, baik beli yg elok sket kan. bila elok, maknanya mahal hehe so any ideas?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Tue Oct 12, 2010 6:13 pm

daria79 wrote:ada sesapa yg guna kipas Deka? saya dah beli panasonic bayu 5 untuk living room dan Euro Uno untuk master bedroom dan dapur. ingatkan yang lain tu nak pakai 3-blade je. tp bila pikir-pikir, baik beli yg elok sket kan. bila elok, maknanya mahal hehe so any ideas?

Kalau master tu pakai 7 speed 5 blades, kalau dapur n bilik2 lain tu pakai 3 speed 5 blades pun dah ok. Recomended KDK / Panasonic. Kalau Brand lain, elakkan pakai motor taiwan. Tak heavy duty.. ada yang bagi warranty banyak tahun tapi banyak kali kena tukar pun ada. Kalau saya, better go yang reliable n for the long term.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  daria79 on Tue Oct 12, 2010 6:19 pm

oooh gitu....mcm tu kena beli panasonic la kot sbb banyak org ckp dlm forum lain, kdk takde after sales service. thanks wan...
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  kimi on Tue Oct 12, 2010 6:45 pm

daria,

mungkin you boleh survey KDK 4 blades (harga RM 260/per pc) kualiti very good....

I dah pasang tak goyang. angin pun sejuk...

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  daria79 on Tue Oct 12, 2010 6:46 pm

thanks kimi....mana ek u beli? ari tu beli panasonic kat HLK bukit tinggi
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  kimi on Tue Oct 12, 2010 7:16 pm

daria,

i beli semua kipas dan lighting kat jalan meru.. ok jugak dapat harga less price compare to shah alam and tempat lain...

Kitchen cabinet pun i buat dgn dia... buat ABS melamin jer... costs me about RM 4K including dapur gas and hob, tempat rak pinggan, sudu.

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  daria79 on Tue Oct 12, 2010 7:24 pm

waaahhh giler cheap!!! saya sgt jeles...hehehehe
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  dilah on Tue Oct 19, 2010 8:15 am

hi kimi...nak tanya kedai kat meru tu apa ye nama dia...nak jugak pi survey la..tq

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  kimi on Tue Oct 19, 2010 10:47 am

Dilah,

Nama kedai syarikat perniagaan alat alat letrik sri meru, dia ada jual lightings dan buat kabinet dapur sekali...

Kedai dia betul betul dekat simpang empat pekan meru sebelah bank RHB.


kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Tue Oct 19, 2010 11:48 am

kimi wrote:daria,

mungkin you boleh survey KDK 4 blades (harga RM 260/per pc) kualiti very good....

I dah pasang tak goyang. angin pun sejuk...

KDK 4 blades ni berapa speed?? Rasanya macam 3 speed je. Kan kan.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  dilah on Tue Oct 19, 2010 11:39 pm

tq kimi...kalau ada masa nanti bolehla saya pi survey...
wan..dah start renovate ye...nanti boleh la akak jengok2 rumah wan tu, cari ilham... Very Happy

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Wed Oct 20, 2010 10:20 am

No hal nyer kak. Dah start renovate dapur je. bagi masuk laa dulu... Dok termimpi kat umah baru je. Razz
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  daria79 on Thu Oct 21, 2010 3:50 pm

wan bila pindah? yg lain-lain2 tu bila pindah juga?

saya nak pindah 5 nov ni....ada kenal sapa yg ada 1-tan lori dengan pekerja?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Thu Oct 21, 2010 4:07 pm

daria79 wrote:wan bila pindah? yg lain-lain2 tu bila pindah juga?

saya nak pindah 5 nov ni....ada kenal sapa yg ada 1-tan lori dengan pekerja?

Dalam bulan 11 la. Tapi takleh bagi spesifik tarikh sebab grill blom siap. Yang dalam2 punya dah nak settle. Very Happy Xkenal la lori 1 tan. Wan maybe mintak tolong abang pinjam lori member dier kot. 1 tan jugak laa.. pekerja : diri sendiri je.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  daria79 on Thu Oct 21, 2010 4:52 pm

oohhh pakai lori member ek...untung tu....ni tgh sebuk packing ler ni...
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Thu Oct 21, 2010 5:02 pm

tak laa jugak sbb tunggu grill dulu. Razz
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  dilah on Fri Oct 22, 2010 8:12 am

saya pindah next year kut...nanti mesti dah ramai jiran yang masuk...tak de la sunyi sangat...selamat mempacking barang wan dan daria..penat kan kalau nak pindah rumah ni...Smile

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Fri Oct 22, 2010 9:23 am

A'a. Penat laa jugak. Tambah2 kalau main dengan dateline ni. Xnak tanam rumput dulu kaa.. boleh wan tolong siram nanti. Hehehe
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  dilah on Fri Oct 22, 2010 11:12 pm

alahai wan..tanah sesudut je..takut nya rumput yg lagi tinggi dari tuan rumah..Razz... .nanti tak nampak jiran pulak...akak ingat nak tutup je tanah tu..tapi apa2 hal tunggu big boss dulu...kena tanya pendapat dia lah... Smile

dilah

Posts : 10
Join date : 2010-09-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  spekei on Mon Feb 21, 2011 8:36 pm

kimi wrote:Dilah,

Nama kedai syarikat perniagaan alat alat letrik sri meru, dia ada jual lightings dan buat kabinet dapur sekali...

Kedai dia betul betul dekat simpang empat pekan meru sebelah bank RHB.

assalaamu'alaikum...kimi...

ada contact no kedai tu tak...??? ingat nak pegi survey gak...
klau ikut jln meru tu...pekan meru tu lepas area setia alam kan...???

spekei

Posts : 20
Join date : 2010-10-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  wan on Tue Feb 22, 2011 9:02 am

yup. meru tu atas dari setia alam. Wan leh bagitau kalau nak gi area puchong je sebab mmg dah survey satu area puchong masa beli aritu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Ceiling fan

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum