Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

nursery area bandar puteri

View previous topic View next topic Go down

nursery area bandar puteri

Post  elina on Tue Nov 09, 2010 10:12 am

mana nursery yg dekat dgn bandar puteri ni yer. ada dh jmp 1 kt area nk ke bukit rimau sebelah kesas highway. igt nk survey harge rumput carpet. nk tanam kt area dpn rmh yg tanahnya cume sekakang kere tu:) nk tanam rumput kat tanah sekecik tu jer dh 75.00. klu boleh nk cr yg murah lg..Smile

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  daria79 on Wed Nov 10, 2010 4:47 pm

eh harganya termasuk installation ke? rumput rumah tu dah naik balik dah...tatau nak buat apa ngan taman yg ciput tu. i survey kat mudah.my, Rumput carpet (philiphine & pearl type) Price : Rm 1.20 / 1 sq ft. tatau la betul ke x kan....
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  elina on Wed Nov 10, 2010 5:41 pm

dekat mudah.com pon ada jual rumput jgk ke...mcm klakar je bunyi nyer...xper nnti sy survey... hr ahad hr tu gi nursery sebelah kesas tu.. rasa 1ft jgk kot..harge RM2.50.mtk kurang x bagi..ermmm klu RM1.20 kire oklah tu murah...sy dh kire2 tanah kt dpn rmh tu perlukan dlm 30 keping... Smile tanam sendiri cik daria..senang je rasanya..org tu ckp klu dgn pasir pon dia boleh hidup...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  daria79 on Thu Nov 11, 2010 9:29 am

ha ah, kat mudah tu semua benda pun ada. type je carpet grass...muncul la nanti. oh ye ke....mcm ni kena racun dulu la ek rumput yg ada kan? semalam ada baca gak....rumput phillipine tu lg senang jaga dr rumput mutiara. u kira 30 keping ek? not too bad.....nanti nak gi survey gak la. ingat nak letak water features kat situ....ni pun nak kena survey gak. kalau malas sgt nak tanam rumput, tabur batu sungai je
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  elina on Thu Nov 11, 2010 11:17 am

klu letak water features rmh rasa nyaman sikit..sbb dgn bunyi2 airkan..wah gitu...
daria bila nk move in rmh baru? skrg dh ramai jgk org pindah

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  daria79 on Thu Nov 11, 2010 11:31 am

eh i dah pindah la elina...last friday so still getting used to the new house. langsir bilik je yg tak pasang lagi, masih sangkut kat grill, hodoh betul kalau tgk dr luar Laughing ha ah kan, mesti best je ada water features....tp i tak buat wiring kat luar tu. tgk la mcamana nanti...
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  elina on Fri Nov 19, 2010 9:44 am

ooo dah pindah ker... selamat berjiran... Smile rmh u facing rmh safira ke or saffron?

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  daria79 on Tue Nov 23, 2010 3:24 pm

dah pindah masa deepavali itu ari. tp barang tak banyak lagi. defects pun developer x rectify lagi....saya punya rumah berdepan ngan saffron...so x rasa sunyi sgt la. pastu umah sebelah2 pun dah ramai yg duduk....
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  elina on Mon Jan 03, 2011 5:51 pm

sy dah selamat tanam rumput carpet... Smile rasa sedap je mata memandang... so xde lah rumput2 tinggi nk tumbuh kt depn rmh tuh...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  daria79 on Tue Jan 04, 2011 1:02 pm

tahniah elina!! hehe saya jugak duk tanam lalang. malassss sgt nak buat apa2... Laughing
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  elina on Wed Jan 05, 2011 1:57 pm

hehehehe....mmg la daria baru2 pindah mmg malas... sy dok situ dr bln 10...kira lama sikit laaa... alah tu pon hubby yg ia2 nk tanam sbb dia kata malas nk potong2 rumput lg.... baru mggu lps buat hr jumaat masa public holiday....

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: nursery area bandar puteri

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum