Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

pemilik maple

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: pemilik maple

Post  baba_rxz on Mon May 23, 2011 11:11 am

stonedead - yup..dah hampir siap..klu ikutkan renovation dh nk siap..cuma tggu ioi betulkan defect je..klu stakat crack yg kecik2 boleh terima lg..tp ni waterproofing toilet yang problem..

*dgr citer 2,3 bijik gak rumah yang ada problem ngan waterproofing ni..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  baba_rxz on Mon May 23, 2011 11:30 am

tension ngan ioi site office..setiap kali call nak follow up defect..setiap kali tu la diorang kata xde terima form aku..camana la sistem filing diorang ni..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  maple88 on Tue May 24, 2011 12:26 am

baba_rxz:cuba awak call sales people yg attend waktu awak amik kunci hari tu, complain kat dia suruh buat cepat skit. So, jd ke masuk umah baru cuti sekolah ni? Kes waterproof kat bilik air no 2 tu teruk ke? air yg menitik tu laju ke @ setitik2 je? umah saya pun ada problem dgn waterproof kat bilik air masterbedroom, baru perasan mggu lps bila banjirkan bilik air tu.

stonedead: no umah saya 88, jalan 6.

maple88

Posts : 8
Join date : 2011-05-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  stonedead on Tue May 24, 2011 9:11 am

maple88- dia orang dah betulkan ke defect pada tingkap tu? Smile

stonedead

Posts : 28
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  esthel81 on Tue May 24, 2011 11:56 am

i also at jln 6,pls do update here once IOI ppl take action on defect,until now also havent do anything,really fed up with them.

esthel81

Posts : 8
Join date : 2010-10-25

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  maple88 on Wed May 25, 2011 12:34 am

stonedead/esthel81: IOI dah dtg betulkan defect semalam, so lega jugak bila defect tingkap tu diorg dah betulkan coz nak pasang grill mggu ni.tp still lg ada defect lain yg nak complain, sok baru nak submit form complain kat IOI, e.g: pintu pagar berkarat, tembok pagar crack and waterproof kat masterbedroom.

maple88

Posts : 8
Join date : 2011-05-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  stonedead on Wed May 25, 2011 8:18 am

Ioi pun dah betulkan defect kat tingkap kitaorang semalam. Tapi still sama gak... tetap ada gap dan bergoyang sebab diaorang pasang senget.... nak kena tepon bagi tau diaorang lagi ni.... Teruk tul laa.. Crying or Very sad
Maple88- jadi ke nak pindah awal bulan 6 ni? Laughing

stonedead

Posts : 28
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  baba_rxz on Wed May 25, 2011 9:37 am

maple88 wrote:baba_rxz:cuba awak call sales people yg attend waktu awak amik kunci hari tu, complain kat dia suruh buat cepat skit. So, jd ke masuk umah baru cuti sekolah ni? Kes waterproof kat bilik air no 2 tu teruk ke? air yg menitik tu laju ke @ setitik2 je? umah saya pun ada problem dgn waterproof kat bilik air masterbedroom, baru perasan mggu lps bila banjirkan bilik air tu.

stonedead: no umah saya 88, jalan 6.

memang teruk..laju semacam cam air paip je manitik tu..tp semalam ioi dah betulkan..masa tu ade kt rumah, so xtau la apa yang diorg buat..ptg semalam blk keje singgah kt umah banjirkan lagi sekali bilik air tu..alhamdulillah dah x bocor dah..atap yang pecah pun diorg dah tukar..cuma defect lain diorg blom betulkan sbb minor defect..

bolehlah kot pindah cuti sekolah ni..tp 2nd week la sbb 1st week cuti tu kena outstation g alor setar..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  baba_rxz on Wed May 25, 2011 9:42 am

stonedead wrote:Ioi pun dah betulkan defect kat tingkap kitaorang semalam. Tapi still sama gak... tetap ada gap dan bergoyang sebab diaorang pasang senget.... nak kena tepon bagi tau diaorang lagi ni.... Teruk tul laa.. Crying or Very sad
Maple88- jadi ke nak pindah awal bulan 6 ni? Laughing

aduss..sadis betul la keje ioi ni..name je kompeni besar..habis tu bila bleh pindah ni bro?..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  stonedead on Wed May 25, 2011 11:01 am

Babarxz- Itulah masalahnya... rasa2 nyer bulan 6 laa baru kitaorang leh pindah....

stonedead

Posts : 28
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  stonedead on Wed May 25, 2011 11:09 am

lambat lg la leh pindah nmpk gayanyer...kena reject la pulak org umah nyer permohonan tkr sekolah. tension tul la...
smlm dorang betulkan sliding door, tank yg overflow, leaking pipe dan tingkap. cuma tingkap jer yg x settle lg...bosan tul.
defect2 yg lain tah bila la dorang nak betulkan...

stonedead

Posts : 28
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  maple88 on Thu May 26, 2011 12:02 am

insyaAllah...jadi pindah bulan 6 ni, plg lwt masuk umah baru pun dlm 5hb...tu pun lps mintak extend kat tuan umah sewa. mmg diaorg amik masa beberapa hari utk betulkan defect tu, mcm umah saya pun sampai hari ni pun diaorg still ada betulkan defect yg kecil2.

maple88

Posts : 8
Join date : 2011-05-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  radimsa on Tue May 31, 2011 12:54 pm

salam semua..

saya salah seorg pemilik maple..
br ajer pindah ke sana dlm minggu lepas..
umah kt jln 7...

sy amik kunci pd 3/5/2011.
4/5/2011 sy anto defect complaint...
start dr ari tu.. sy follow-up every 2 days...
sama ader by phone atau email...
sampai tensen org ioi nk attend my complaints...


umah sy xder byk defect sgt..
cuma yg sgt2 sakit ati..
sitting wc kt blk air bwh totally cracked..
yg ni mmg sy x leh terima akal la...
kalo benda lain mcm chirping ke, tiles bunyi kosong.. masih blh diterima lagi..
yg wc ni... mmg sy hangin betul2..
yg ni mmg sy snap picture pastu email kn pd kelly..

so.. pd kekwn semua yg mn rectification tu lambat sgt...
kena rajin follow-up.. jgn segan2 nk call diaorg...
malu ke apa ka.. letak tepi dulu..
bkn dioarg nk tlg bayar sewa umah kiter pon...



radimsa

Posts : 1
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: pemilik maple

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum