Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Etika berjiran

View previous topic View next topic Go down

Etika berjiran

Post  daria79 on Fri Jan 28, 2011 12:21 pm

just nak share pengalaman saya dengan jiran sebelah rumah yg baru selesai buat renovation. sebelum nak tutup dinding sebelah kanan tu, bukan main baik masa nak mintak permission. tp bila dah siap renovation, dia boleh buat tatau je ngan dinding umah kita yang tak bercat sedangkan umah dia bukan main gah lagi.

dah berapa kali remind kontraktor diaorg and then owner, mcm2 alasan bagi. tp sebab dah tak sabar and nak buat housewarming party, bapak saya sound la sket owner tu. then baru diaorg terhegeh nak cat sendiri, itupun buat cincai je. and cuma cat part yang diaorg simen je...bukan the whole wall. adussss sakitnya hati. ok fine...boleh sabar lagi. hari ahad lepas, diaorg gi drill kat master bedroom kul 10.30 malam, time org nak tidor dah. itu mmg last straw la... mmg jenis inconsiderate punya jiran.

jadi pengajarannya ialah...kalau jiran u mintak permission nak renovate, make sure diaorg tak mengelat bila time nak cat bahagian rumah kita. and pls considerate sesama jiran sebelah rumah. sekian
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Etika berjiran

Post  elina on Tue Feb 01, 2011 2:52 pm

susah jgk klu dpt jiran mcm tuh..nasib jiran kiri kanan saya dia x buat renovation..selamt sikit la.. klu x rimas jgk... cume jiran depan selang 2 rmh tu ada la bela anjing..tu yg bising sikit..pastu pulak pernah sekali buat t**k kt depan rmh..betul2 depan tu...meyirap jer....

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Etika berjiran

Post  daria79 on Tue Feb 08, 2011 1:02 pm

hehe memang berasap la ngan jiran sebelah tu, so skrg kalau bertembung, masing2 pandang tempat lain. Laughing

ish ish....ada plak mcm tu biarkan anjing dia poop merata-rata. pandai bela, pandai la nak scoop balik kan? saba je la banyak2
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Etika berjiran

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum