Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Theft @ Jalan Kerongsang 6

View previous topic View next topic Go down

Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  nadzmi on Thu Feb 10, 2011 9:34 am

My house just kena pecah yesterday. discovered upon arrival at home in the evening. Lodged report to police immediately.

The robber/(s) managed to open my ground floor bedroom's window and detached the grill. Hope it won't happened again.

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  elina on Thu Feb 10, 2011 10:52 am

alamak saya kerongsang 7... u ada x byr monthly security utk rmh u..biasanya dia ronda2 naik motor..sy lupe lak nama security tu... siang hari hr punye keje ker? mmg nekad nk masuk la tuh..ikut master bedroom lagi tuh... ape barang yang hilang?

kes kecurian kt bdr puteri x habis lagi rupenya...ni yg kene waspada banyak... tgk mejoriti yg dok kt jln kerongsang install alarm...ermmm kos lagi klu nk psg...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  nadzmi on Thu Feb 10, 2011 11:18 am

dia masuk tru tingkap bilik bawah... frame tingkap kemek, tp tingkap tak pecah... grill bengkok... td strikeforce security (kamaludin) ckp mungkin berlaku antara 12 noon to 2pm semalam...(based on interview with neighboor's renovation contractor). they said that they heard some noise but the contractor thought that I want to do some renovation and they saw my rear door opened.

based on Malvin (strike force) yg kita bayar monthly tu for night security. siang nye security paid by IOI. memang ada barang yang hilang... sedih pun sedih gak...


nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  daria79 on Thu Feb 10, 2011 3:27 pm

eeeeeh takut plak dengar bila ada kejadian pecah umah ni. nasib baik jugak takde org kat umah, kalau tak naya je. umah sebelah ngan belakang dah ada org duduk lum? kemungkinan org indon yg buat renovation atau yg kerja kat situ gak sebab ramai je yang duk berjalan lorong belakang tu.

apa apa nanti...sila update ye. kena buat rukun tetangga mcm ni...
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  nadzmi on Fri Feb 11, 2011 8:30 am

rumah belakang dah ada orang duduk.. kiri kanan kanan lum ada... tp selang sebelah kiri kanan ada orang duduk dah...

semalam g soalsiasat contractor sebelah rumah, dia kata ada terdengar bunyi kuat masa hari kejadian.. 'tong' 'tong' 'tong' (mungkin bunyi mangga pintu belakang sedang dipecahkan)...... tp dia ingat saya (tuan rumah) tgh repair something, sbb tu dia tgk je dari rumah sebelah... cuma dia perasan pintu belakang dah terbukak...

yg peliknye.. pencuri tu dapat umpil tingkap nye lock dan bukak tingkap dengan jayanya tanpa merosakkan tingkap. tp grill dah bengkok sbb kena umpil...

lepas ni apa2 hal, kita masing2 kena alert.. Polis cakap kalau ada nampak apa2 (kereta, orang) yang meragukan terus buat panggilan ke hotline balai polis klang 03-3371 9999. kalau dail 999 leh jugak tp amik masa sbb nak re'route' ke klang nye balai polis. Polis cakap better take precautionary action.


nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  daria79 on Fri Feb 11, 2011 8:56 am

ni yang bahaya ni sebab buat siang2 buta pun tak kena tangkap. sah la contractor tu ingat u buat renovation ke apa kan.

semalam alert jugak family members yg lain on your case, just to be cautious. then mak plak bukak ceta, ada satu indon ni, duk depan rumah, pastu tertinjau tinjau dalam umah. apa yg dia tengok kan pun tatau tp sounds scary la. takut dia mark rumah je kan. ye laaa...siang mana ada org kat umah, tu yg takut tu.

thanks for sharing...definitely will be more alert frm now on. maybe we all shud install alarm
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  wanmfazli on Fri Feb 11, 2011 1:18 pm

sabar yer en.nadzmi. umah saya pun sebaris ngan umah en.nadzmi, time lalu balik kerja sekitar pukul 7.25 mlm saya perasan kereta peronda polis kat depan umah en. nadzmi, then jiran dpn umah inform saya yang umah en. nadzmi kena pecah masuk.

sepanjang minggu lepas saya balik kampung tinggalkan umah kosong nasib baik x jadi ape2. ni yg buatt risau kalau nak tinggalkan rumah lama2, time tinggalkan umah pegi keje pun dah tak selamat ni kan pula nak tinggalkan umah time bercuti/balik kampung.

wanmfazli

Posts : 6
Join date : 2010-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  nadzmi on Fri Feb 11, 2011 3:01 pm

terima kasih en. wanmfazli for your concern...

anyway, u rumah no. berapa... kita buat posting kat sini tapi tak kenal nama pulak bila jumpa nanti. hehe..

I believe those robber/(s) dah target my house rasanya.


nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  wanmfazli on Mon Feb 14, 2011 11:04 am

dekat jer umah saya tu ngan umah u. umah saya no.13, selang 3 buah rumah jee dr umah u.
insyaallah, bole berkenalan di dunia nyata nanti, hehe.



wanmfazli

Posts : 6
Join date : 2010-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  elina on Wed Feb 16, 2011 3:49 pm

nadzmi wrote:rumah belakang dah ada orang duduk.. kiri kanan kanan lum ada... tp selang sebelah kiri kanan ada orang duduk dah...

semalam g soalsiasat contractor sebelah rumah, dia kata ada terdengar bunyi kuat masa hari kejadian.. 'tong' 'tong' 'tong' (mungkin bunyi mangga pintu belakang sedang dipecahkan)...... tp dia ingat saya (tuan rumah) tgh repair something, sbb tu dia tgk je dari rumah sebelah... cuma dia perasan pintu belakang dah terbukak...

yg peliknye.. pencuri tu dapat umpil tingkap nye lock dan bukak tingkap dengan jayanya tanpa merosakkan tingkap. tp grill dah bengkok sbb kena umpil...

lepas ni apa2 hal, kita masing2 kena alert.. Polis cakap kalau ada nampak apa2 (kereta, orang) yang meragukan terus buat panggilan ke hotline balai polis klang 03-3371 9999. kalau dail 999 leh jugak tp amik masa sbb nak re'route' ke klang nye balai polis. Polis cakap better take precautionary action.


biasanya org2 mcm nih mmg dah mahir tahap gaban nk buat keje2 mcm tuh... rmh kwn sy (bkn dekat bdr puteri) dah 2 kali dimasuki pencuri jahanam ni... polis kata org yg sama yg masuk ms yg 2nd time tuh coz polis dpt berkas pencuri and barang2 kawn yg dicuri tu jumpa balik and ms barang yg dicuri ms kejadian pertama pun dpt balik... so org2 mcm ni mmg x serik!!!!

setengah org cakap solex/mangga yg kite pasang tu pon siapa yg tahu cara mmg boleh bukak tanpa kunci...

tulah sekrg ni kite kene waspada banyak...sebagai pelindung utk rmh kite bacalah ayat kerusi semasa kunci rmh kite supaya Allah s.w.t lindungi rmh kite dr bende2 yg tidak diingini...

elina

Posts : 38
Join date : 2010-09-06

View user profile

Back to top Go down

Penambahan

Post  wan on Fri Feb 25, 2011 3:04 pm

3 hari lepas, umah kerongsang 5 kene pecah. Rumah corner lot yang last sekali. Tapi tak tahu la apa yang hilang. Dari apa yang di beritahu, malaun ni masuk ikut pintu sebelah tepi. Macam macam. pirat = malaun
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  daria79 on Mon Apr 18, 2011 4:21 pm

i dengar dr jiran i...ada neighbour kat jalan keronsang 7 kena ragut handbag masa tengahari by these 2 indian men on a bike. kesian that lady....
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  stonedead on Mon Apr 18, 2011 9:39 pm

jln kerongsang tu area saffira ke?
nak tanya, bayaran MOT tu kena bayar berapa dan bila ? Rolling Eyes

stonedead

Posts : 28
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Theft @ Jalan Kerongsang 6

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum