Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

kecurian dia new wing bndr puteri klang

View previous topic View next topic Go down

kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  misyha on Tue Aug 10, 2010 3:19 pm

last month ada dua kecurian dia new wing area..
walaupun gated area..seems like the guard hired by IOI is not doing their jobs.
any tips how to avoid this from happening again

misyha

Posts : 3
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  kimi on Tue Aug 10, 2010 4:46 pm

Yer ker. Bukan ker kawasan tu gated area. Above 7.00 p.m. akan ada guard buat kawalan.. macam mana still ada kecurian lagi..

Macam ni compulsory kena pasang alarm system. Sesiapa ada recommendation on alarm system.

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Wed Aug 11, 2010 9:50 am

Kalau pasal kecurian ni, sebenarnya guard pun takleh nak pakai sangat. Kadang2 kalau guard terlalu cerewet, kita marah2 kat dier. kalau lembut sangat, akan menjadi pilihan untuk pencuri. Ini bergantung kepada komuniti jugak. Kalau komuniti buat inisiatif pasang stiker kat kenderaan ka, kenal sesama jiran, dan sebagainya. Insya'allah semua ok nanti. Apa2 pun usaha kena ada, lepas tu baru tawakal kepada Allah s.w.t.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  misyha on Mon Aug 16, 2010 2:29 pm

recently ni ada dua rumah lg kena pecah masuk..side by side.
wah berani sunguh pencuri itu..
geram la..
dorg ni buat keje waktu siang,,
so xtracareful kt sume owner new wings bdr putri..guard tu pun ada pun serupa mcm xde jer.

misyha

Posts : 3
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  kimi on Mon Aug 16, 2010 2:43 pm

Misya,

new wings tu kawasan Mariel / Elsa ker? bukan ker kat situ ada post kawalan..

macam mana boleh ada kecurian lagi.



kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Mon Aug 16, 2010 4:12 pm

Kawasan tu macam tak ramai orang keluar masuk kot.. dalam masa yang sama, ada penyangak yg menyamar kata nak buat renovate ka, apa kaa.. ada laa tu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  misyha on Wed Aug 18, 2010 2:51 pm

mmg ada post kawalan..n jln nk kluar masuk pun satu je.tapi somehow ble ada kecurian lg.kami pun dah complaint byk kali kt guard tu.tak tau la mcm mana dorg nih buat kerja..smlm ada satu kes lagi,,huh.

misyha

Posts : 3
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Thu Aug 26, 2010 4:23 pm

kalau macam tu, kena ada pasukan sendiri laa.. dah macam takleh dipercayai keberkesanan nyer.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  kgraja on Mon Sep 06, 2010 6:25 pm

Don't trust the guard... psal high possibility dorg punya kerja jgk ni, takpun dorg jd informer utk penyangak...
I live at Sanggul... My house dh 2 kali kena break.. nasib third attempt Alhamdulillah unsuccesfull, maybe dorg x smpt kot...
I think the best way is to pasang alarm system...

kgraja

Posts : 4
Join date : 2010-08-01

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Mon Oct 11, 2010 10:08 am

kgraja wrote:Don't trust the guard... psal high possibility dorg punya kerja jgk ni, takpun dorg jd informer utk penyangak...
I live at Sanggul... My house dh 2 kali kena break.. nasib third attempt Alhamdulillah unsuccesfull, maybe dorg x smpt kot...
I think the best way is to pasang alarm system...
Betul tu, ada gak tanya untuk pasang alarm. Dalam 1+++ ke atas gak laa cuma dinding diaorang hacking aa. kalau taknak hacking, wayer nampak laa. Terpulang pada individu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  aimi on Thu Oct 14, 2010 10:37 am

wan wrote:
Betul tu, ada gak tanya untuk pasang alarm. Dalam 1+++ ke atas gak laa cuma dinding diaorang hacking aa. kalau taknak hacking, wayer nampak laa. Terpulang pada individu.

wan, tu yg kene byr monthly ke, mct adt tu.. or skali psg jer? then kita monitor sendiri..

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Thu Oct 14, 2010 10:49 am

tak tahu laa pulak. Rasanya mesti ada monthly kot sebab kalau alrm kita bunyi, dier akan antar sms kat kiter yang alarm kita trigger something. Ada yang sesetengah tu, direct ke balai polis trus.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

ADT Alarm System

Post  FaizFara0507 on Wed Oct 20, 2010 5:58 pm

Hi all,

I lived at Jalan Sanggul and its almost 6 years I dah duduk di BPK...Just to share abt alarm system where my house we installed ADT..masa installed last few years back, masa tu promotion so end-up ttl cost is MYR 399 (if not mistaken) but for sure less than MYR 500...this is the min package installation dekat main pintu depan, belakang and also for smoke detector..if kita nak add-in lagi such as dekat sliding door or mana2 tingkap, ADT will charge MYR 90/tempat...monthly fee is MYR 75 per month..

So far I'm satisfied with ADT services - very fast esp when my alarm trigerred, ADT will call semua emergency contact list (normally they will be asking top 5 numbers) to check dan dia pun akan call rumah I sekali..if someone pick-up the phone di rumah kita, dia akan give simple test to ensure bebetul owner yang take the call..

Sharing is caring..... Very Happy Very Happy Very Happy

FaizFara0507

Posts : 2
Join date : 2010-10-20

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Wed Oct 20, 2010 6:36 pm

menarik gak ni.. Very Happy tq for sharing. sharing is caring. keh keh keh
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

adt servis

Post  aimi on Mon Nov 15, 2010 2:33 pm

dh mintak qoutation from adt, total utk sume point include smoke detector dlm 2500++.. monthly rm75

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Alarm

Post  shahalam on Fri Nov 19, 2010 1:32 pm

Hai,
Bagaimana dengan kecurian pecahmasuk dari bumbung? Boleh ke alarm dapat detect...sebab new wing masih agak sunyi...Kalau ada idea, tumpang kongsi yea...TQ

shahalam

Posts : 3
Join date : 2010-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  wan on Fri Feb 25, 2011 3:10 pm

Bole, tapi kos pun akan bertambah. Ada sesetengah dier grill kan lubang yang ada kat siling tu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian new wing bndr puteri klang

Post  shahalam on Fri Apr 15, 2011 2:45 am

rasa-rasanya maple ada 2 atau 3 tempat ruang untuk naik ke bumbung...agak membimbangkan bila dengar kes-kes kecurian...kalo nak gril semua pun ok rasanya...

shahalam

Posts : 3
Join date : 2010-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: kecurian dia new wing bndr puteri klang

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum