Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Wallpaper n wallcovering

View previous topic View next topic Go down

Wallpaper n wallcovering

Post  decoman on Mon Sep 20, 2010 12:50 pm

ADAKAH ANDA MENGHADAPI MASALAH BERIKUT ?

1. Kecacatan pada dinding rumah atau dinding tidak rata
2. Dinding rumah anda retak atau 'hair line crack'
3. Dinding yang diplaster tidak sempurna setelah kerja penebukan ditampal semula.
4. Masaalah cat yang tidak rata atau bercapuk.
5. Suasana ruang yang agak suram atau tidak ceria.
6. Ruang dinding yang kosong dan membosankan.

WALLPAPER ATAU WALLCOVERINGS merupakan jalan penyelesaian yang
paling MUDAH dan EFFEKTIF.

Kami di Tunas Jitu sedia membantu anda.
Hubungi Shah (019-2426913) dan layari www.flickr.com/photos/berbaloi2

Berikut adalah beberapa contoh rumah yang telah diwallpaperkan










avatar
decoman

Posts : 4
Join date : 2010-09-20

View user profile http://www.flickr.com/photos/berbaloi2

Back to top Go down

wallpaper

Post  nadzmi on Mon Sep 20, 2010 3:15 pm

soalan:

1) satu kaki berapa?
2) harga siap pemasangan ke?

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  decoman on Mon Sep 20, 2010 5:21 pm

nadzmi wrote:soalan:

1) satu kaki berapa?
2) harga siap pemasangan ke?

Salam En Nadzmi..

Harga wallpaper bergantung pada jenis, corak, koleksi dan kualiti.
Harganya dari RM90 ke RM300 segulung.

Upah pasang seperti berikut:
1 ke 5 gulung = RM250
5 ke 10 gulung = RM350

Contoh:
Bagi dinding 10' lebar x 10' tinggi = pakai 2 gulung.

Harga boleh runding dan kami boleh design mengikut budget yang ada.

Saudara boleh lihat sendiri actual sample book dan beberapa contoh menarik yang lain bila saya datang nanti.. Very Happy

Thanks..
avatar
decoman

Posts : 4
Join date : 2010-09-20

View user profile http://www.flickr.com/photos/berbaloi2

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Wed Sep 29, 2010 9:38 am

Kalau low budget.. boleh tampal kat satu panel. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  nadzmi on Wed Sep 29, 2010 9:57 am

wan wrote:Kalau low budget.. boleh tampal kat satu panel. Smile


satu panel? maksudnya?

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Wed Sep 29, 2010 10:07 am

Contohnya panel dinding yang nak masuk ke dapur tu.. tampal je kat situ. Dier akan menjadi tarikan sebab dier kontra dari dinding lain. Kalau buat banyak sangat, kalau salah pilih design serabut jadinya. Rasanya dulu savanna punya rumah contoh ada buat design wallpaper satu panel. Try bagi email, esok pagi wan try antar gambar umah contoh tu. Kene godek2 pc kat umah dulu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  nadzmi on Wed Sep 29, 2010 11:56 am

wan wrote:Contohnya panel dinding yang nak masuk ke dapur tu.. tampal je kat situ. Dier akan menjadi tarikan sebab dier kontra dari dinding lain. Kalau buat banyak sangat, kalau salah pilih design serabut jadinya. Rasanya dulu savanna punya rumah contoh ada buat design wallpaper satu panel. Try bagi email, esok pagi wan try antar gambar umah contoh tu. Kene godek2 pc kat umah dulu.


nadzmi.baharan@simedarby.com... godek wan jgn tak godek... hahaha..

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Wed Sep 29, 2010 1:25 pm

dah antar bro.. sila menjamu mata. Mintak wife tolong hantar ke emel tadi.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  nadzmi on Wed Sep 29, 2010 2:30 pm

thank you wan

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Wed Sep 29, 2010 2:38 pm

nadzmi wrote:thank you wan

ur welkam.. apa salahnya tolong jiran2 sekampung. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  kimi on Fri Oct 08, 2010 8:04 pm

Guys,

Ada sesapa yang ada info pasal tinted sliding door dan tingkap... nak tau berapa rates, kat mana kedai yg bagus

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  nadzmi on Sat Oct 09, 2010 11:10 am

kimi wrote:Guys,

Ada sesapa yang ada info pasal tinted sliding door dan tingkap... nak tau berapa rates, kat mana kedai yg bagus

kimi, aritu Top Fellowship ada quote RM1,200-1,300 satu rumah kecuali toilet windows.

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Mon Oct 11, 2010 10:02 am

kimi wrote:Guys,

Ada sesapa yang ada info pasal tinted sliding door dan tingkap... nak tau berapa rates, kat mana kedai yg bagus

Aritu SPH (banner kat umah saya tu) bagi harga rm 900 kecuali windows bilik air sebab bilik air tingkap dier dah frosted. Katanya USA punya n warranty 2 tahun. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  sharizal on Tue Oct 12, 2010 12:15 am

Ye ke harga 900 je...saya dah pasang tinted 1300....ingatkan dah murah dah.......rugi2

sharizal

Posts : 1
Join date : 2010-10-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  wan on Tue Oct 12, 2010 9:57 am

sharizal wrote:Ye ke harga 900 je...saya dah pasang tinted 1300....ingatkan dah murah dah.......rugi2
Kebetulan kot dapat murah sbb sebelum tu dier quote 1300. Tapi sbb member dier buat palat, dier kira buat harga malu laa. Tapi kalau sesapa nak tinted, boleh laa saya tanya lik kat orang tu. Kot2 dapat harga sama..
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Wallpaper n wallcovering

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum