Bandar Puteri Community Forum
Welcome to Bandar Puteri Official Community Forum.
Please register to join this community.
Just give your:
1. username
2. password
3. email add

...and DONE! Automatic Activation.

Thank You,
Admin
Kota Puteri Community Forum

Pemilik Saffira

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Aug 20, 2010 11:41 am

kimi wrote:Aimi,

Kalau you jumpa nursery yg sesuai bagitau saya k.. saya pun nak cari nursery ni tuk anak saya. Tapi anak dah besar dah 5 tahun... tulah ingat nak cari nursery yang ada tadika as well.


Dah tanya member @ jiran kat situ, dier kata ada. Nak yang ber aircond pun ada. Dier amik pun tak ramai budak.. Katanya nurseri yang bangunan ungu pun ok (kat area situ laa).
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Aug 20, 2010 11:57 am

Ada berita gembira kawan-kawan. Tadi wife bgtau yang kunci umah dah dapat. Alhamdullillah. Kepada kimi, jangan susah2 hati lagi yer. hehehe
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Fri Aug 20, 2010 12:19 pm

wan,

yg ni nursery ya? kt area mn ek?

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Aug 20, 2010 12:27 pm

aimi wrote:wan,

yg ni nursery ya? kt area mn ek?

Dier kata blok rumah belakang dari rumah ungu tu. Nanti laa saya tanya jiran tu nanti. Saya pun nak kena antar anak ke nurseri jugak tapi baby lagi aa.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Aug 20, 2010 12:41 pm

wan wrote:Ada berita gembira kawan-kawan. Tadi wife bgtau yang kunci umah dah dapat. Alhamdullillah. Kepada kimi, jangan susah2 hati lagi yer. hehehe

eh ye ke? u punya saffira ek? bila dpt kunci?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Fri Aug 20, 2010 12:50 pm

Guys,

Just called Sales office. CF dah obtain 2 days ago. letter dah distributed for 20% final payment. For those cash buyer they can collect key already.

Please check with your bank and ask them to release payment urgently.....

At last we got CF for our house. Alhamdulillah..... Very Happy

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  daria79 on Fri Aug 20, 2010 12:54 pm

yeah called them too....savanna punya pun baru dpt CF. rasanya sure govt loan punya owner lambat dpt keys ek?
avatar
daria79

Posts : 61
Join date : 2010-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Fri Aug 20, 2010 1:20 pm

daria79 wrote:yeah called them too....savanna punya pun baru dpt CF. rasanya sure govt loan punya owner lambat dpt keys ek?

Govt punya dalam sebulan jugak laa.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Fri Aug 20, 2010 1:35 pm

Alhamdulillah, xpe la lmbt skit.. yg penting dh confirm cf dh dpt n rumah dh boleh diduduki kn.. lg pn nk buat renovations sume it will take about a month gak... so nnt leh lah share experience defect check dgn develpr tu ya

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Sun Aug 22, 2010 7:08 pm

Wan

kau dah ambil kunci ker?... kita nak jumpa siapa yer kat sales office untuk ambil kunci nanti.,. kena buat appointment dulu ker?

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Tue Aug 24, 2010 12:04 pm

Salam

Guys

Ada x sesiapa yg dh amik kunci?

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Aug 24, 2010 1:12 pm

aimi wrote:Salam

Guys

Ada x sesiapa yg dh amik kunci?

Cash buyer : on the spot dapat kunci.
Bank Swasta Loan : kebiasaan 2 minggu
Government Loan : kebiasaan 1 bulan

Rasanya kebanyakkan dalam forum ni amik bank swasta punya loan, so dalam 2 minggu.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Aug 24, 2010 2:10 pm

hari jumaat lepas saya dah call bank (UOB Bank), tak tahu la betul ke tidak dia cakap dia akan buat payment dalam masa 5 hari.... hopefully betul la...

alamak tak sabar nyer nak ambil kunci ni..

Wan, Aimi, you all bila plan nak masuk.. saya budget hujung bulan 9 dah settle in dah...



kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Tue Aug 24, 2010 3:14 pm

kimi wrote:hari jumaat lepas saya dah call bank (UOB Bank), tak tahu la betul ke tidak dia cakap dia akan buat payment dalam masa 5 hari.... hopefully betul la...

alamak tak sabar nyer nak ambil kunci ni..

Wan, Aimi, you all bila plan nak masuk.. saya budget hujung bulan 9 dah settle in dah...



Jangka masa gitu laa.. tunggu kunci je. Pastu start pasang grill aaa. Razz
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  aimi on Tue Aug 24, 2010 4:53 pm

Kimi,

Samala by end of sept pn dh pndh masuk. Kami x buat major renovation just basic dgn install kitchen cabinet jer. Rasanya x amik masa yg lama...

aimi

Posts : 30
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Tue Aug 24, 2010 10:30 pm

Guys,

tadi dah check ngan bank.. diaorang dah disbursed final payment to malayapine semalam....

Wan,

means saya dah boleh amik kunci la kan?

atau nak kena tunggu apa2 surat lagi ker?



kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Aug 25, 2010 8:51 am

kimi wrote:Guys,

tadi dah check ngan bank.. diaorang dah disbursed final payment to malayapine semalam....

Wan,

means saya dah boleh amik kunci la kan?

atau nak kena tunggu apa2 surat lagi ker?



Rasanya dah boleh amik tapi kalau nak lagi better, call developer untuk pertanyaan lanjut dan boleh set masa untuk gi dgn reviewer. Katanya booking dalam masa 4 hari.
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  nadzmi on Wed Aug 25, 2010 10:11 am

salam,

1) untuk kunci tu, kita boleh tunggu dpt surat 'vacant posession' dari developer lebih afdhal, sbb ada black and white. Normally, surat tu akan mention kena amik kunci within 14 days. Kalau tak amik kunci juga selapas 14 hari (nak determine tarikh mula defect liability period), dianggap kunci telah diambil (as per Sales & Purchase Agreement).

2) Wan, reviewer tu untk apa yek?

nadzmi

Posts : 27
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Aug 25, 2010 10:15 am

nadzmi wrote:salam,

1) untuk kunci tu, kita boleh tunggu dpt surat 'vacant posession' dari developer lebih afdhal, sbb ada black and white. Normally, surat tu akan mention kena amik kunci within 14 days. Kalau tak amik kunci juga selapas 14 hari (nak determine tarikh mula defect liability period), dianggap kunci telah diambil (as per Sales & Purchase Agreement).

2) Wan, reviewer tu untk apa yek?

Reviewer tu masa kita nak amik kunci, dier akan join kita g tgk umah, Dier akan spend dalam 1 jam untuk tgk bahagian2 yg defect pada umah kita. So nanti boleh laa isi borang untuk repair yang defect tu.. nanti diaorang akan repair laa. So dalam 2 tahun tu ada warranty untuk defect selagi kita tak buat renovation apa2..
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  baba_rxz on Wed Aug 25, 2010 10:21 am

tumpang lalu..wahh..rancak sembang kt sini ye..saya buyer callisia..klu x silap ioi bgtau bleh dpt kunci dlm feb '11..x sabar nk duk umah sendiri..skang ni duk flat jer..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Aug 25, 2010 10:25 am

baba_rxz wrote:tumpang lalu..wahh..rancak sembang kt sini ye..saya buyer callisia..klu x silap ioi bgtau bleh dpt kunci dlm feb '11..x sabar nk duk umah sendiri..skang ni duk flat jer..

eh.. jangan lalu je, singgah dulu. hehehe. Alhamdulillah, bagus laa.. ada peningkatan dari flat ke rumah teres. Biasa laa tu, kitaorang dulu pun camtu gak. Skrg dok sibuk nak dapat kunci supaya senang buat renovation. Callisia tu berapa harga yer n berapa saiz umah?
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  baba_rxz on Wed Aug 25, 2010 10:39 am

callisia mase beli tu harga 214k after bumi discount..18 x 75..ok la tu..rami kt sini keje kt mner ye?..sye keje putrajaya..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  wan on Wed Aug 25, 2010 10:42 am

baba_rxz wrote:callisia mase beli tu harga 214k after bumi discount..18 x 75..ok la tu..rami kt sini keje kt mner ye?..sye keje putrajaya..

Alhamdulillah dah beli umah sendiri. Saya setakat ni keje kat shah alam je. Letih skit nak berulang alik dari puchong - shah alam. Selamat berkenal-kenalan. Smile
avatar
wan

Posts : 124
Join date : 2010-07-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  kimi on Wed Aug 25, 2010 11:17 am

Wan,

Tadi saya call Shamsiah, dia kata after Malayapine and stakeholder (lawyer developer)
dapat cheque dari bank baru kita boleh amik kunci... itupun kena booking 4 days in advance.

nampak gayanyer Sabtu depan la...

kimi

Posts : 40
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  baba_rxz on Wed Aug 25, 2010 1:16 pm

ok la tu..x lama dah nk msk umah baru..leh la beraya di rumah baru..

baba_rxz

Posts : 31
Join date : 2010-06-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemilik Saffira

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum